Top of the (Maya) world!
Door: Menno & Mo
Blijf op de hoogte en volg Menno & Monique
15 Mei 2010 | Guatemala, Flores
Nu, waar waren we ook alweer? Oh ja, in Antigua. Een gezellige stad met veel kerken, en veel ruines van kerken door de grote aardbeving in 1773.
Korte samenvatting van Antigua, Menno was ziek en Mo heeft een kookcursus gedaan. En nee, beide dingen hebben niets met elkaar te maken!
De laatste dag in Antigua hebben we ook nog een tripje gemaakt naar de markt in Chichi. Mensen uit heel Guatemala komen naar deze markt om spullen te verkopen. Het was iets minder ´gekkenhuis´ dan verwacht, maar we zijn wel helemaal los gegaan wat souvenirs betreft (lees: Mo is helemaal los gegaan wat souvenirs betreft). Op de weg terug kwamen we voor het eerst sinds lange tijd weer andere Riksja-reizigers tegen in de bus. En dat hebben we geweten! Drie uur lang Gogo Travel-achtige zaken met 7 non-stop schreeuwende, redelijk niet intellectuele, hockeyende dispuutmeisjes. Mijn god! De langste drie uur van ons leven.
Gelukkig hebben we ze al snel weer afgeschud, want wij zijn inmiddels alweer vertrokken naar Flores in het noorden van Guatemala. Zeker 10 uur met de bus, maar dat was peanuts vergeleken met de 3 uur reis de dag er voor.
Vandaag om 5.00 uur vertrokken voor de een-na-laatste Maya-ruine, die van Tikal. Om 6.45 uur liepen we het grote park al in, zo goed als helemaal alleen, maar ook samen met tig sjungel-dieren. Apen, papegaaien, toekans, gordeldieren, alles loopt er rond! Na een flink stuk lopen kwamen we bij de tempels. En die zijn echt fantastisch. Eerst Templo II op, easy! Daarna Templo V, en die was toch iets hoger dan verwacht. De kleine houten trap (lees: ladder) werd steeds maar steiler en Mo begon hem een klein beetje te kneipen toen we halverwegen een lijkbleke, bibberende Engelsman tegenkwamen die ´probeerde´ naar beneden te komen. Maar het was echt de moeite waard, het uitzicht was fantastisch. Maar toen moesten we nog beginnen aan Templo IV. De op een-na-hoogste Maya tempel. Maar die beklimming was een stuk relaxter. Gewoon met een normale trap. En het uitzicht was echt bizar. Je steekt ver boven de bomen uit en overal waar je kijkt sjungel en hier en daar een topje van een Templo. Letterlijk en figuurlijk het hoogtepunt van de reis.
Morgen weer om 5.00 uur op voor de reis naar Belize om 3 dagen helemaal niets te doen (nou ja beetje snorkelen dan) op Caye Caulker. En dan nog 2 dagen naar de laatste, Maya-bouwput, de tempels van Tulum!
Tot dan!
M&M!
16 Mei 2010 - 08:10
Marjolijn:
Wauw dat klinkt weer helemaal leuk.... *is heel benieuwd welke souvenir ze krijgt* ;)
Geniet lekker van de 3 daagjes snorkelen!
Liefs Lijn -
16 Mei 2010 - 09:52
Leo En Anneke:
Heb gegoogled naar chemula,
we hebben wat foto´s gezien rondom de kerk en het kerkhof! en de markt.
op het ziek zijn na klinkt alles weer heel mooi.
Mo, lekker gekookt? en nog wat geleerd?
het weer hier wordt heel langzaam ietsje beter!!
veel snorkel plezier in Belize en dikke knuffel van pamarib -
16 Mei 2010 - 09:59
Opa En Oma:
wij zijn blij dat het nog goed gaat met jullie, want het is geen pretje om daar tussen allerlei dieren de weg te moeten vinden. En met een zieke Menno !!!Je zult blij zijn als je weer thuis bent(grapje hoor)Oma wordt woensdag verlost van het gips van haar pols en dat is voor mij een hele bevrijding!Nog heel veel plezier! Wees voorzichtig met het klimmen.
Groeten uit houten
16 Mei 2010 - 20:53
Mama:
Hey M&M,
Het is dat we zelf op vakantie gaan anders zou ik toch wel heel jaloers zijn op jullie! Wat een leven! Wat een fantastische reis weer, kan het nog mooier? Geniet nog maar van jullie laatste week! Ik ben heel benieuwd naar jullie foto's! Dikke kus van mij en papa. -
17 Mei 2010 - 12:02
Sophie:
Hi Monique en Menno,
...er valt weer een hoop te google-en, want hoe ziet een gordeldier er ook alweer uit?? ;)
En, hoe bevalt Beliiiiiiize?
Geniet er nog van!
groeten Sophie
17 Mei 2010 - 16:09
Gerard Van Beek:
Hallo Monique en Menno,
Menno weer opgeknapt?
De reis begint voor jullie alweer op te schieten.Wel lekker om de laatste dagen geen druk programma meer te hebben. Ni et te veel as op de terugreis . Wij zijn klaar om naar Sicilie te gaan.
Nog een paar fijne dagen , goede terugreis en tot spoedig.Papa