Jungle-ruines, watervallen en roadblocks - Reisverslag uit Mérida, Mexico van Menno & Monique - WaarBenJij.nu Jungle-ruines, watervallen en roadblocks - Reisverslag uit Mérida, Mexico van Menno & Monique - WaarBenJij.nu

Jungle-ruines, watervallen en roadblocks

Door: Menno & Mo

Blijf op de hoogte en volg Menno & Monique

07 Mei 2010 | Mexico, Mérida

Hola amigo´s!

Na ons bezoek aan Merida zijn we richting de kust vertrokken om een nachtje door te brengen in Campeche. Het historische centrum van deze havenplaats is echt prachtig. Helemaal in Koloniale stijl, met fraaie en zeer kleurrijke huizen.

Daarna weer in de ADO bus gestapt richting de volgende Maya-ruine, namelijk die van Palenque. Na een goede nacht slapen waren we klaar voor de lange dag, want behalve Palenque stond ook een bezoek aan de Misol Ha en Agua Azul watervallen op het programma EN vertrokken we daarna direct naar de volgende bestemming San Cristobal. En het werd zeker een lange dag.

Palenque was echt fantastisch. Nog mooier dan Chichen Itza. Het ligt echt prachtig, verschoven in de jungle. We waren wederom lekker vroeg dus weinig andere toeristen. De watervallen van Misol Ha en Agua Azul waren ook mooi, maar wij verwende wereldreizigers, hebben mooiere gezien.

Na dit alles werden we ergens gedropt om in een avondbus naar San Cristobal te stappen. Dat ging allemaal goed, maar ongeveer een uur voor San Cristobal reden we midden in het donker in een aftanse bergplaats in een roadblock van boze local´s. Even leek het er op dat we de nacht in de bus moesten doorbrengen, maar lang wachten (zeker drie uur) mochten we toch doorrijden.

Nu zijn we in San Cristobal en de eerste indrukken zijn erg goed. Het is echt een heel leuk, druk stadje. We spreken jullie snel weer!

Memo

• 08 Mei 2010 - 07:53

Leo En Anneke:

nou zeg dat klinkt wel spannend, hoop niet dat dat vaker gebeurt!
    we zijn reuze benieuwd naar de foto´s, klinkt verder allemaal goed, hier is het bere(n)koud!!!
    dikke knuffel, pama

• 08 Mei 2010 - 13:43

Marjolijn:

Alles klinkt super behalve de road block... krijg al een aanval bij de gedachte opgesloten te zitten in de bus ;)
    x

• 08 Mei 2010 - 20:06

Mama:

Wat eng zeg zo'n roadblock! Zijn jullie er ook achter gekomen waarom die locals zo boos waren? Verder klinkt alles weer te mooi om waar te zijn! Het eten is daar zeker ook wel erg lekker? Veel plezier nog! Groetjes ook van papa

• 09 Mei 2010 - 07:24

Rob:

Ik denk bij Road Block aan slechte muziek uit de jaren 80.
    Maar goed.
    Jullie favoriete orkestje heeft een spetterend optreden gegeven in de Rootz gisteren. Dat belooft wat! :-)

• 09 Mei 2010 - 14:08

Irené:

Ik mis cerveza en taco's, jullie hebben toch geen anorexia?

• 10 Mei 2010 - 07:27

Sophie:

...leuk om te lezen...het klinkt prachtig daar!

X Sophie