Sorry, no flamingo´s today - Reisverslag uit Mérida, Mexico van Menno & Monique - WaarBenJij.nu Sorry, no flamingo´s today - Reisverslag uit Mérida, Mexico van Menno & Monique - WaarBenJij.nu

Sorry, no flamingo´s today

Door: Menno & Mo

Blijf op de hoogte en volg Menno & Monique

03 Mei 2010 | Mexico, Mérida

Hola amigos!

Vanuit Playa del Carmen zijn we met de bus vertrokken naar Chichen Itza. Ons knusse hotelletje hebbenn we daarbij ingeruild voor een superdeluxe resort direct aan Chichen. Tja, als alle sterren en royals er willen slapen, dan willen wij er ook best een uiltje knappen. (Beetje jammer dat nou net onze jacuzzi lek was...)

Vanuit de achtertuin van ons resort konden we gisterochtend direct na het openen van de poorten het terrein van Chich Itzen op. Wat wolken, een handjevol mensen: perfecte omstandigheden om dit mega Maya-complex te ontdekken.

Na een frisse duik in het zwembad in de bus naar Mérida gestapt. Een gezellige stad, waar op zondagavond op het plein flink wordt gedanst door de locals. Erg bijzonder! Het is hier erg warm. De lucht is zo dik van de warmte dat je er bijna in kunt gaan hangen. Volgende week schijnt het hier meer dan 45 graden te worden. Dan zijn we gelukkig al weg.

Vanuit Mérida hebben we vandaag een excursie gemaakt naar Rio Celestun. Een natuurgebied waar honderden, nee duizenden flamingo´s zitten. Normaal gesproken dan he. Want nadat we een uur op de boot hadden gezeten en meerdere mooie vogels hadden gespot (zoals pelikanen), kwam het hoge woord eruit: sorry, no flamingo´s today! Scheen aan het weer te liggen (het is nog steeds bewolkt). Beetje jammer...

En nu? Nu is het weer tijd voor onze dagelijkse portie nacho´s met cerveza! :-)

Hasta luego!

• 04 Mei 2010 - 06:33

Annemarie:

Hee Menno & Mo, dat ziet er weer gezellig uit! Heb zelf deze route een jaar of 7 ook gedaan: Zuid-Mexico, Guetemala, Honduras en een aantal afsluitende stranddagen op een eiland in Belize (Caye Caulcer of zo iets) --> kun je mooi snorkelen met zusterhaaien. Echt een superleuke reis! Ik ben benieuwd naar de verhalen. Volgende week ga ik een aantal dagen naar NY. Tenminste... als dat lukt tussen de aswolken en bomaanslagen door. En dan maar es nadenken waar de reis naar toe gaat in het najaar! Hasta luego, muchacha & muchacho!

• 04 Mei 2010 - 08:14

Jos:

Klinkt heel erg goed, het leven daar. Wat voor een biertjes drinken jullie daar?

• 04 Mei 2010 - 08:50

Rob:

Ik doe in ieder geval op afstand mee met nacho's en bier. En dan doe ik net alsof het heel warm is hier (brrrrrr).
    Veel plezier.

• 04 Mei 2010 - 09:22

Irené:

Lekker belangrijk die flamingo's: zijn roze en staan op 1 poot. Beter om met beide benen op de grond te staan, zeker na al die dagelijkse hoeveelheden cerveza!

• 04 Mei 2010 - 16:41

Opa En Oma:

wat is het ontzettend fijn om in deze tijd te leven en in deze leeftijd.
    Lieve Monique en Menno geniet van wat de wereld te bieden heeft en hopelijk kunnen we genieten van spannende reisverslagen en natuurlijk Foto s.met of zonder flamingos.
    Onzettend veel plezier en wees vooral voorzichtig.

• 05 Mei 2010 - 17:58

Mama:

Hey luitjes,

Zo te lezen hebben jullie het erg naar jullie zin! Leuk om alle berichtjes weer te ontvangen! Schrijf maar weer gauw verder. Groetjes!

• 06 Mei 2010 - 06:28

Saskia:

Hey Mo & Menno!
    Wat klinkt dat allemeel weer heerlijk. Ik krijg ook meteen zin om op vakantie te gaan.
    Geniet lekker!!!!

Liefs Saskia