Lovin' India
Door: Menno & Mo
Blijf op de hoogte en volg Menno & Monique
16 Maart 2011 | India, Jaipur
Al op dag 1 gingen we in een fietsriksja dwars door de markt van Delhi, zagen we mooie paleizen en forten en bezochten we de grootste moskee.
Op dag 2 een lange rit dwars door het kleurrijke Rajastan naar Mandawa, waar oude beschilderde 'haveli's' staan; oude handelshuizen uit de tijd van de Zijderoute. Onderweg versierde vrachtwagens, kamelen met karren, vrouwen met prachtige sari's, brommers, tuk-tuks en ga zo maar door.
Vanuit Mandawa weer een mooie rit richting Puskar, bij het heilige water en de enige Brahma-tempel van India. Ons hotel: een paleis aan het water.
Nu zitten we in Jaipur, ook wel de roze stad genoemd, omdat alle huizen in het oude centrum roze zijn geschilderd. Vanmorgen naar het Amber Fort geweest, op de rug van een olifant gezeten (sorry, zus. We zijn heeeel lief voor hem geweest!) en vanmiddag door de straten van de diverse bazaars geslenterd.
Maar het allerbeste is natuurlijk het eten! Heerlijk curry's, naan, locale gerechten en een heuse MacMarahadja hebben we inmiddels verorderd. En we hebben onze eerste bollywoodfilm gezien in de grootste bios van India. Jammer dat we bij ons niet zo fluiten, joelen en roepen in Pathe Buitenhof ;-)
Wij kijken onze ogen uit naar de prachtige mensen hier. En zij andersom ook naar ons. Mo werd in de bios belaagd door mensen die hand in hand met haar op de foto wilden. Dat wordt afkicken thuis!
Kort samengevat: we vermaken ons hier nog wel even!
Menno & Mo
16 Maart 2011 - 12:43
Menno & Monique :
Oh, ja... Het is hier echt zo heet als op het kaartje op deze site... Pffffff.... -
16 Maart 2011 - 12:44
Frank:
Hahaha...geweldig verhaal weer!! Klinkt idd geweldig. Mo als je thuis ben wil ik ook hand in hand met je op de foto!!! -
16 Maart 2011 - 12:52
Cruz:
Geweldig!!!! dat noem ik Quality Time. Blijf genieten. In Nederland is het inmiddels 17 graden. Niet te vergelijken met India, maar we gaan de goede kant op, toch? Groetjes, Cruz -
16 Maart 2011 - 12:55
Sophie:
Hi guys,
wat leuk dat jullie je verhaal weer delen.
Veel indrukken al opgedaan dus, klinkt goed allemaal!
Geniet ervan!
ps heeeeeeet zeg....
16 Maart 2011 - 13:03
Cilla:
Leuk dat jullie het zo naar je zin hebben. Ben al benieuwd naar het volgende reisverslag!
Veel plezier! -
16 Maart 2011 - 13:04
Sander:
Klinkt geweldig !!!
Paleisje aan het water, toe maar hoor. :-)
Moet jullie je echt verontschuldigen dat jullie op een olifant hebben gezeten? Loopt ze alleen met haar paard dan? :-P
Maar goed, we gaan dus voortaan altijd naar Spui en Scheveningen ipv Buitenhof? Zodat jullie de vakantie gevoelens weer terug krijgen? :(
Heel veel plezier nog en hopelijk binnenkort weer zo'n leuke update. -
16 Maart 2011 - 13:53
Ka:
Dat klinkt goehoed!!! We zijn heel benieuwd naar de foto's!
Lekker genieten nog!
Liefs, Ka en Jasper -
16 Maart 2011 - 14:11
Opa En Oma:
wat zijn wij blij dat het jullie zo goed bevalt.Die rit op een olifantenrug dat is een heel grote belevenis lijkt ons.Oma moet er niet aan denken!!!!!!
Wij wensen jullie nog heel veel plezier en let op jezelf.Lieve groetenuit houten -
16 Maart 2011 - 14:41
Irené:
Yeah right, hand in hand met Mo....
Wat natuurlijk veel belangrijker is, dat IK morgen al weet wie de mol is. Ik laat hier wel wat hints achter!
En heel veel plezier samen!!! -
16 Maart 2011 - 15:46
Leo En Anneke:
Zie ik je thuis in een sarong, Monique?
Zou wel leuk zijn.
Ben je jaloers dat jullie al die mooie stoffen zien!
Maak maar mooie foto's.
Geniet van al dat moois, knuffel.
16 Maart 2011 - 21:07
Mama:
Hey Menno en Monique,
Leuk dat jullie weer berichtjes sturen. Ik had niet anders verwacht dan dat jullie je in India thuis zouden voelen. Zulke doorgewinterde reizigers hebben het overal wel naar hun zin! Geniet maar lekker van alle mooie en ook lekkere dingen daar! Groetjes ook van papa! -
17 Maart 2011 - 08:58
Melissa:
Al Vindaloo curry gegeten? Veel plezier! -
17 Maart 2011 - 19:28
Ing:
joehoee wat heerlijk om te lezen... roze paleizen en joelende indianen in de bios :) enjoy!
x
p.s. die olifantrit is wel de laatste he