Soort van Happy Holi!
Door: Menno & Mo
Blijf op de hoogte en volg Menno & Monique
20 Maart 2011 | India, New Delhi
Halverwege nog 'even' een stop bij Fatehpur Sikri voor een bezoek aan een prachtig paleis/fort en een moskee.
Zoals al eerder gemeld werd Hank helaas geweigerd bij de poort van Taj Mahal. Geen foto's van onze reislustige badeend met dit fraaie wereld wonder dus. Over het bouwwerk kunnen we verder kort zijn. De Taj is absoluut indrukwekkend! Het marmer neemt echt de prachtigste kleuren aan.
De rest van Agra is helaas niet zo bijzonder. Het leukste aan het bezoek aan het Agra Fort (nee niet weer een fort!) waren de locals die weer erg graag met ons (lees: Monique) op de foto willen.
De volgende dag hebben we de trein gepakt naar Jhansi. Op het station van Agra weer onze ogen uit gekeken. Treinen propvol met Chai (Thee) drinkende mensen, mensen die met honderden tegelijk over de sporen rennen om hun aansluiting te halen... Net Den Haag centraal dus.
Van Jhansi zijn we na Orchha gereden voor weer een prachtig paleis/fort, de mooiste tot nu toe en een heerlijke lunch. Want het eten hier gaat echt nog niet vervelen en we zijn allebei ook nog niet echt ziek geweest (afkloppen!). Al grijpen we zo wel weer even naar de desinfect want het toetsenbord waar we nu op zitten te typen ziet er niet echt fris meer uit. Kunnen trouwens de letters niet eens meer lezen.
Anyway, enige minpuntje is dat we nu in Khajuraho zijn bij de werkelijk prachtige 'Kama Sutra' tempels. Zelden zulke gedetailleerde tempels en beelden gezien. Alleen hier hoor je een gids naar beelden wijzen en zeggen: 'there's a man licking the woman', 'they are having animal sex' en ga zo maar door?? We dachten hier ook Holi te kunnen vieren, de Koninginnedag van India zegmaar, maar ze hebben hier een eigen kalender, en dus vieren ze Holi morgen, en dan zitten wij in een krakkemikkige jet richting Varanasi voor de climax van het India gedeelte van de reis.
Ons locale contactje heeft ons vandaag nog wel getrakteerd op een glaasje Holi Lassi, de echte met hallucinerende kruiden, maar deze hebben we na een paar slokjes laten staan. Na de Taj hebben we namelijk met onze oude chauffeur nog twee rum cola gedronken uit zijn private stash en toen arriveerden we kacheltje lam bij het hotel en ging het licht al om 20.00 uur uit. Kunnen ons ook verder weinig herinneren van de rest van de avond. Iets met een verwilderde Menno in zijn onderbroek en room service die plotseling in onze kamer stond met broodjes. Moet er voor die jongen raar uit hebben gezien. Kunnen weinig hebben door de hitte en de vermoeidheid. ;-)
Morgen dus naar Varanasi voor hoogstwaarschijnlijk complete gekte, we komen snel met een update!
20 Maart 2011 - 16:03
Oma En Opa:
Lief van jullie dat wij verslag krijgen van jullie reis. Het lijkt ons fantasties om eens een keer te doen. Maar daar hebben wij geen leeftijd meer voor.Deze generatie is wel bevoordeeld hoor. Oma stond te schateren toen ze las over Menno in zijn onderbroek.Dat zien we later wel op de foto.Of niet!!! te intiem.we wensen jullie heel veel plezier en pas op jezelf. Groeten uit houten -
20 Maart 2011 - 19:13
Mama:
Volgens mij vermaken jullie je prima, leuk om te lezen wat jullie allemaal beleven! Geniet maar lekker verder!
X mama en papa -
20 Maart 2011 - 21:46
Sander:
Saai hoor, al die forten en paleizen... :-)
Willen jullie beloven niets meer over een verwilderde Menno in zijn onderbroek te schrijven? Ik ben nogal visueel ingesteld... ;-) -
21 Maart 2011 - 10:25
Jeannine:
Die Kamasutra-tempels zijn wel aardig. Maar alleen met een Hollandse gids die geen commentaar heeft; wat moet er daar verduidelijkt worden?
Ben zo benieuwd hoe je Faranasi ervaart..... hoop dat je ook een nachtelijke boottocht boekt; de lijkverbrandingen zijn dan nog indrukwekkender! Kijk uit voor nep-holy men; die willen alleen maar voor veel geld op de foto. -
21 Maart 2011 - 10:31
Irené:
Terwijl jullie al die prachtige forten bekijken en bezoeken, bewaak ik hier het fort wel!
Veel plezier verder!!!!