Kijk! Twee neushoorns! RENNEN!
Door: Menno & Mo
Blijf op de hoogte en volg Menno & Monique
27 Maart 2011 | Nepal, Pokhara
Inmiddels hebben we India verlaten. Met als laatste stop: Varanasi. Wat een compleet chaotische stad is dat! Zowel met zonsondergang en -opgang hebben we een boottochtje gemaakt over de Ganges. Van dichtbij hebben we gezien hoe mensen (zichzelf) wassen in deze smerige rivier, ze ceremonies uitvoeren bij de rivier en waar ze hun dierbaren cremeren. Erg indrukwekkend allemaal! We hebben onszelf natuurlijk ook een paar keer gewaagd aan een kamikazerit in de fietsriksja en tuk tuk. Gaaf!!! En als klap op de vuurpijl hebben we in deze heksenketel ook nog een aantal space-invaders gevonden!
Tijdens een negen uur durende (hobbelige!) rit zijn we vervolgens naar Nepal vertrokken. Inmiddels allebei met een 'Delhi belly' zoals de Lonely Planet dat noemt. Maar tig pillen verder, zijn we vooralsnog weer genezen.
Nog een korte stop bij de geboorteplaats van Boeddha in Lumbini vervolgens doorgereden naar Chitwan National Park, waar we samen met een gids een junglewalk hebben gemaakt. Met als klap op de vuurpijl een neushoorn en haar baby. Helaas had zij ons ook snel in de gaten, dus op aanraden van de gids was het opeens RUN, RUN, RUN! Wow! Wezijn gewoon achterna gezeten door een neushoorn!!
De volgende ochtend kregen we gelukkig een herkansing. Dit keer konden we tijdens een olifantensafari tot op een paar meter afstand komen van de neushoorns. Verder nog apen, diverse herten, vogels en krodillen gezien.Vervolgens nog een beschamende rit gemaakt in een huifkar (zonder huif) met ossen over het platteland. Echt die lokale boertjes hebben zich suf gelachen! We zaten echt voor lul!
En nu zitten we in Pokhara. Helaas laat de Annapurna zich niet zien vanwege de bewolking. Morgen een mooie dagtrail lopen. Misschien zien we dan meer...
Liefs M&M
27 Maart 2011 - 10:54
Marjolijn:
Voor twee mensen die niet echt gek zijn op dieren, hebben jullie er toch al veel gezien en gebruik van gemaakt ;-) Ik lach me dood om de huifkar hahaha thanx for sharing!
Enjoy!
xxx -
27 Maart 2011 - 11:12
Frank:
Wie was er sneller?;) -
27 Maart 2011 - 19:00
Mama:
Leuk om jullie berichtje weer te lezen! Over een aantal dagen horen we graag de uitgebreidere versie!
Veel plezier nog! Kus ook van papa! -
27 Maart 2011 - 20:35
Leo En Anneke:
Hebben de Egyptische pillen nog wat verlichting gebracht?
Die neushoorn wilde natuurlijk ook met Monique op de foto.
Klinkt allemaal avontuurlijk, behalve dan de huifkar, hahaha
liefs en knuffel -
28 Maart 2011 - 11:15
Sander:
Hahaha, in ieder geval wat gedaan voor de lokale boertjes. :-)
Zeker geen foto's van die (huif)kar rit? ;-)
Heel veel plezier nog de laatste daagjes alweer. -
28 Maart 2011 - 15:29
Opa En Oma:
jullie krijgen ervaring om met wilde dieren om te gaan. De volgende keer ontmoeten jullie misschien een tijger.
Dan maar liever een koalabeertje in je armen.We kijken elke dag naar leuke voorvallen in het verre oosten maar deze zijn we nog niet tegengekomen. Twee blanken touristen op de loop voor een neushoorn.Wij blijven kijkenPas goed op jezelf en nog veel plezier -
30 Maart 2011 - 16:07
Irené:
Dus er renden vier neushoorns weg?